×
اطلاعات بیشتر باشه، مرسی برای ارائه بهترین تجربه کاربری به شما، ما از کوکی ها استفاده میکنیم

gegli

هرجا که دلیل راه برد

× حقیت و چیستی جهان! انسان! و ...! و هدف و سرانجامی آن
×

آدرس وبلاگ من

dalil.goohardasht.com

آدرس صفحه گوهردشت من

goohardasht.com/tanyaitanya

قوانین ترمودینامیک و اثباتِ آغازی برای جهان

قوانین ترمودینامیک و اثباتِ آغازی برای جهان 

 

قانون اوّلِ تِرمودینامیک را غالباً، "قانـون بقــای انرژی"1 مینامند. این قانون برآن است که می توان به شکل های گوناگونی انرژی را از یک سیستم به سیستمی دیگر انتقال داد، اما "آفرینش" یا "نابودیِ" انرژی محال است. می توان ماده را به انرژی تبدیل کرد، درست همانگونه که آلبرت اینشتین هنگام ارائۀ معادلۀ بزرگ خود (یعنی E=MC2) به بررسی آن پرداخت. با این حال، از زمان به وجود آمدن انرژی، کلّ انرژی موجود در عالم هستی ثابت است.

 

قانون دوّمِ تِرمودینامیک را معمولاً، "قانون اِنتروپیِ افزایش یافته"2 مینامند. گرچه میزان یا کمیّت ماده/انرژی در جهان ثابت است (قانون اول ترمودینامیک)،  منتها با گذشت زمان، کیفیّت ماده/انرژی تنزل پیدا می کند. اما چگونه؟ [بدین صورت که] انرژیِ قابل استفاده ضرورتاً جهت بهره وری، رشد و تعمیرات مورد استفاده قرار می گیرد. در این فرایند، انرژی قابل استفاده تبدیل به انرژی غیرقابل استفاده می گردد. بنابراین، انرژی قابل استفاده، بطور بازیافت ناپذیری، به شکل انرژی غیرقابل استفاده "ضـایع می شود".  

"اِنتروپی"چنین تعریف می شود: "واحد اندازه گیری انرژیِ غیرقابل استفاده در یک سیستم بسته (مثلاً جهان هستی)." با کاهش "انرژی قابل استفاده" و افزایش "انرژی غیرقابل استفاده"، اِنتروپی نیز افزایش می یابد. همچنین، اِنتروپی{= بی نظمی} عبارت است از معیار سنجش صُدفه و تصادف یا بی نظمی موجود در یک سیستم بسته؛ هنگامی که انرژی قابل استفاده، بطور بازیافت ناپذیری، ضایع می شود، بی نظمی و تصادف و آشفتگی نیز افزایش می یابد. 

اینک، نظر به اینکه در آغاز، نظم موجود در جهان هستی در غایتِ میزان خود بوده است، و از آن پس، بی نظمیِ آن به تدریج افزایش یافته است، طبیعتاً این سؤال مطرح می شود که "چه کسی در آغاز، چنین نظمی را پدید آورده است؟" نتیجۀ دیگری هم که می توان گرفت این است که اگر جهان هستی "ابــدی" بوده و آغازی نمی داشت، می بایست مدت ها پیش به غایت اِنتروپی (بی نظمیِ) خویش می رسید. لذا، از آنجایی که عالم هستی به غایت اِنتروپی (بی نظمیِ) خود نرسیده است، پس می توان نتیجه گرفت که جهان هستی "آغــازی" دارد.


1- the Law of Conservation of Energy

2- the Law of Increased Entropy

3- Entropy

سه شنبه 30 تیر 1394 - 2:00:58 AM

ورود مرا به خاطر بسپار
عضویت در گوهردشت
رمز عبورم را فراموش کردم
نظر ها

http://dalil.gegli.com

ارسال پيام

چهارشنبه 31 تیر 1394   3:07:32 AM

Likes 2

 سلام! دوست گرامیم؛

مفهمومی که مردم عادی از واژه «تصادف» در ذهن دارند با معنای علمی و مفهومی که دانشمندان از آن دارند تفاوتشان نسبت به هم 180 درجه جهتی است.

بله، درست میفرمایید:

"وقتی ما ازبعضی وقایعی که علت شکل گیری آن را نمی دانیم اسمش را می گذاریم تصادف ...در واقع  نمی توانیم علت و معلول را به هم گره بزنیم" 

بله این نوع تصادف به معنی حادثه و رویدادی است که ممکن است ما علت آنرا ندانیم با بر ما پوشیده باشد؛ با این وجود در ذهن بر این باوریم که معلول ِ چیزی بوده است، حال چه آن علت را بیابیم و چه هرگز موفق به یافتن ان نشویم!

اما «تصادف» در بحث از عالم خلقت و وجود در تعاریف و اذهان خدا ناباوران، به مفهوم حادثه و رویدادی است که میتواند معلول نباشد(همچون ماده اولیه تشکیل دهنده این جهان(البته در ذهن آنان)) و بی نظم؛  و از بی نظمی، نظم و هدف از خود خلق کند و در نتیجه بتواند جهانی به نظم و نظامات جهان کنونی ای که در آن زیست میکنیم پدید آورد!

http://siber.gegli.com

ارسال پيام

سه شنبه 30 تیر 1394   7:11:56 PM

Likes 1

از آنجا که خداوند محیط است پس در جهان همه چیز تحت احاطه اوست پس اگر به وجود تصادف معتقد باشیم در آن صورت پذیرفته ایم که تصادف نیز تحت اراده خدا و ناظم هستی است ...وقتی ما ازبعضی وقایعی که علت شکل گیری آن را نمی دانیم اسمش را می گذاریم تصادف ...در واقع  نمی توانیم علت و معلول را به هم گره بزنیم   

http://siber.gegli.com

ارسال پيام

سه شنبه 30 تیر 1394   6:55:46 PM

Likes 1

سلام :اگر  مطلب بالا را درست فهمیده باشم ... اگر قبول کنیم که جهان بر اثر نظم خلق شده ( که البته چنین است) در آن صورت وقتی انرژی قابل استفاده بصورت بازیافت ناپذیر  به انرژی عیر قابل استفاده تبدیل گردد باید حاصل نظم باشد  پس تصادف نیز لاجرم باید در چرخه همین نظم بوجود آمده باشد